Korditsepsi kasutegurid sportlasetele

Korditsepsi kasutegurid sportlasetele

 

Naturaalsed toidulisandid tänapäeval on üha ahvatlevam variant sportlastele, et saavutada paremaid sooritusi. Need mitte ainult ei suurenda loomulikke võimeid ohutul ja tõhusal viisil, vaid lisavad dieedile juurde vitamiine, mineraale, ensüüme, aminohappeid, antioksüdante ja muid keha jaoks vajalikke toitaineid. Üks looduslik toidulisand on korditseps, mis lööb laineid nii sportlaste kui ka mitte sportlaste seas.


Kuidas korditseps võib aidata teil oma mängu kiirendada mitmel viisil?


Korditsepsi päritolu võib teid jahmatada, sellest hoolimata võib see muutuda sportlaste peamiseks lisandiks mängule. Korditseps kuulub Hiina meditsiini, kus kasutatakse taimseid ravimeid ja mitmesuguseid meele-keha tehnikaid, näiteks nõelravi ja tai chi - haiguste raviks alates väsimusest kuni kõrge kolesteroolisisalduseni.


Tänapäeval Läänes on inimesed teadlikumaks saanud, et toitu saab kasutada enda tervise toetamiseks ning on parem alternatiiv kui ravimid ning tänu sellele on korjanud korditseps palju tähelepanu.


Kasutegurid, mida korditseps väidetavalt pakub:


  • Pikema elu edendamine
  • Immuunsussüsteemi tugevdamine
  • Sportlike tulemuste parandamine
  • Vananemise mõju vähendamine
  • Maksafunktsiooni parandamine B-hepatiidiga inimestel


Lisaks on korditsepsi kasutatud ka järgmiste terviseprobleemide puhul:


  • Köha
  • Kõrge kolesterool
  • Hingamisteede häired
  • Öine urineerimine
  • Krooniline bronhiit
  • Neeruhaigused
  • Aneemia
  • Ebaregulaarne südametegevus
  • Soovimatu kaalulangus


Korditsepsi kasutegurid sportlastele


Suurendab ATP taset


Igaks juhuks, kui te noogutasite suurema osa oma keskkooli bioloogiatunnist, on siin lühike ATP selgitus. ATP (adenosiintrifosfaat) on energiaallikas, mis paneb keha igas rakus energia liikuma, sealhulgas ka lihastes. ATP on biokeemiline meetod, mida teie keha salvestab ja kasutab energiana.


Omades arvukalt ATP-d, suudate kõrgel tasemel sooritada kiireid plahvatuslikke liikumisi (st sprintimine, hüppamine jne). Kui teie valitud spordiala pole vanaemaga jalgpalli mängimine, vajate seda energiat konkurentsieelise saamiseks (või säilitamiseks). Kasutades korditsepsi, saate oma kehas ATP taset tõsta. 2007. aastal Hongkongis läbi viidud terviseuuringust selgus, et korditseps võib märkimisväärselt parandada seda, kui palju inimkeha loob ATP-d. See eelis võiks aidata igat sportlast, olgu ta 25-aastane või 85-aastane.


On hästi teada, et parim viis platsil või väljakul suuremaks, kiiremaks ja tugevamaks saamiseks on raskuste tõstmine. Mis ei ole paljudele teada on see, et ATP reguleerib teie tugevust ja vastupidavust. Nii et kui teil on nõrk ATP tase, vajub teie raskuste tõstmise mäng nagu lekkiv laev.


Korditseps aitab pikendada raskete raskuste tõstmise aega. See pikendab omakorda aega, mille jooksul platsil või väljakul olles saate plahvatusohtlikke liigutusi teha.


Maksimaalne hapniku tarbimine ehk VO2 MAX


Kui korditseps parandab ATP-d, suurendab see kindlasti VO2 max-i. Kuna magasite bioloogiaklassis, on VO2 Max määratlus hapniku tarbimise maksimaalne määr, mõõdetuna juurdekasvu ajal. 


Üks uuring näitas, et korditsepsi kasutavatel sportlastel paranes hapniku tarbimine (VO2 Max) koguni 50%. Veel üks eakate kohta tehtud uuring näitas, et need, kes võtsid korditsepsi, kogesid aeroobset võimekust 90%. Kui see seen aitab parandada teie vanaisa vastupidavust, aitab see teil kindlasti kauem mängus püsida.


Aitab langetada pulssi


Mõni sportlane ei tea, et madalam pulss tähendab seda, et nad suudavad treenida või mängida tugevamalt pikema perioodi vältel. Mitmed uuringud on näidanud, et korditsepsil on võime langetada inimese pulssi. Selle tervisliku kasu kõrvalsaadus on ka see, et see võib alandada vererõhku. See on fantastiline asi sportlastele, kes võitlevad kõrge vererõhu üle. Lisaks võib seen korrigeerida südame rütmihäireid (ebaregulaarset südamelööki jne).


Aitab parandada kolesteroolitaset


See on probleem, millega tuleb tegeleda kuid pole palju arutatud. On hästi dokumenteeritud, et kõrge kolesteroolisisaldusega inimestel on suurem risk saada infarkt, südamehaigused ja muud südamega seotud probleemid. Korditsepsil võib olla midagi öelda selle kohta. Terviseuuringust selgus, et see võib anda pikaajalist kasu südame-veresoonkonna tervisele, näidates, et see võib parandada kolesterooli taset kuni 20%. Taaskord tuleb seen teie südamele appi!

 

Läänemaailm jõuab järgi


Kui Idas on korditsepsi juba sajandeid kasutatud, on läänemaailm hakanud lõpuks mõistma selle kasu tervisele, eriti sportlaste jaoks. Selle seenega dieedi täiendamine tõstab sportlikku jõudlust, pakkudes rohkem energiat, jõudu, vastupidavust, tõstab testosterooni taset, parandab südant ja seksuaalset funktsiooni ning alandab kolesteroolitaset.



Toetage enda tervist Fohow toodetega, mis põhinevad Hiina meditsiini tarkustel ning aitavad keha reguleerida, puhstada ja taastada.

 

Вернуться к блогу