Väsimuse ja stressi vastu Hiina meditsiiniga

Väsimuse ja stressi vastu Hiina meditsiiniga




“Magan piisavalt, kuid ikka olen väsinud”
“Ma lihtsalt ei jaksa enam..”
“Mõtlen koguaeg järgmisele toidukorrale, et kasvõi natukene energiat saada.”
“Hommikul on raske tõusta, magan küll aga ikka on meeletu väsimus.”
“Töötan palju, kuid tulemusi pole. Tunnen nagu orav rattas.”

Kui need mõtted on sind aeg-ajalt külastanud tasub hakata tähelepanu pöörama enda tervislikule seisundile.

Ennetamaks Eestimaal peaaegu epideemiaks muutunud kevadväsimust ning pidevat stressi on Hiina meditsiini põhjal just kevad parim aeg alustada neerude aktiveerimisega.

 
Seal arvatakse asuvat kogu keha energia essents, mis on eluliselt vajalik nii soo jätkamisel, inimese kasvamisel kui ka pärast elujõulisena püsimisel. Usutakse, et neeru- ja nimmepiirkond kardab külma ning talve lõppedes on energiavarud otsakorral.

Iidse tervendamise kunsti eesmärk on alandada stressi taset, tõsta elutoonust, õpetada inimest paremini puhkama ja ennast mõistma.


Stressi all mõistame mõtete ja keha tekitatud pingeseisundit, mille esmane eesmärk on suurendada meie valmisolekut pingelise olukorraga toime tulla. Peale pinge võib stressiolukord kaasa tuua närvilisust, rahutust, ebakindlust ja lõpuks ka haigusi.

Stressi sümptomid on:
- pidev väsimus
- õhenenud juuksed
- madal veresuhkur
- nõrgenenud immuunsüsteem
- keha valulikkus ja suurenenud tundlikkus
- pidev näksimine ja närvilisus
- rahutu uni

Kui sinu keha on stressi tõttu pinges, muutuvad sinu selg, kael ja õlad suure tõenäosusega valulikuks. See võib aga mõjutada ka sinu lõuga. Stress võib end väljendada ka lõua kokku surumises või hammaste krigistamises.

Tegu on seisundiga, kus inimene ei saa puhata. Puhkus on aga vajalik mis tahes haigusest vabanemiseks ning energia saamiseks.

Pideva väsimuse ja energiapuuduse tekitajad:

- vähene kvaliteetse unetundide arv

- tasakaalust väljas toitumine
- toitainete puudus
- ületöötamine
- pidevalt tuleviku pärast muretsemine
- vähene liikumine
- tunne, et sa ei ole piisav.

Puudulik kehaenergia võib viia raskete haigusteni

Stressi ja energiapuudusega kaugele ei jõua. Ühel hetkel hakkab see muuhulgas pärssima organite tööd.

 
Hiina meditsiin vaatleb inimkehas liikuvat energiat, iseloomustades seda kui yin ja yang energiat. Kui üks energialiik on ülekaalus, tekib tasakaalutus. Ülekaaluka yin energia korral tahab inimene palju magada, on unine ja aeglane, tal on pidevalt külm ja seepärast paneb ta ennast paksult riidesse. Kui kehas domineerib yang energia, muudab see inimese kergesti erutuvaks, isegi agressiivseks. Neil tüüpidel on probleeme maksaga.


Hiina meditsiini süsteem on määratlenud inimkehas suurte energiakeskuste ja loendamatute energeetiliste kanalite asukohad. Mööda neid kanaleid liigub energia ehk qi. Qi liigub mööda energiakanaleid nagu veri mööda veresooni.


Lääne meditsiinis ei teadvustata, et qi liikumine mõjutab vahetult vere liikumist soontes. Qi liikumist energiakanalites võib võrrelda vee liikumisega jões. Kui vesi edasi ei pääse, jääb ta seisma ja hakkab riknema. Samamoodi rikneb qi, mis väikeste energiakanalite ummistuste tõttu paigal seisab. Kui mõnes kehaosas pidurdub qi liikumine, on kapillaarides verevool tõkestatud ja toimuvad muutused rakus. Ilmneb valu. On teada, et paljude haiguste põhjuseks on halb vereringe. Paljud hiinlased arvavad, et vähkkasvajagi on energiaseisaku tagajärg. Seepärast keskenduvad Hiina meditsiinis praktiseeritavad harjutused energiakanalite tööshoidmisele.

Tervisliku seisundi parandamiseks tuleb esmalt hoolitseda, et kõik energiakanalid oleksid avatud ja energia liiguks vabalt. Energia liikumise tugevdamiseks ja kiirendamiseks nähakse Hiina meditsiini ravis ette spetsiaalseid harjutusi.

 
Oluline jõud on ka mõttel, mis mängib tervenemisel väga suurt rolli. Organismil on omadus seada end kujundi järgi: kes näeb ennast tervena ja mõtleb positiivselt, sel on võimalus terveneda või end tervena hoida palju suurem. Organismis eksisteerib isetervenemise süsteem, mis vajab üksnes äratamist. Sel põhimõttel tegeldakse tervendamisega organite kaupa. 



Väsimusele ja stressile vastu Hiina meditsiiniga

Põhilised stressi punktid paiknevad randmetel ja pahkluudel all. Meie selgrool asuvad kõik siseorganite meridiaanid. Eriti oluline on 7 kaelalüli, mis on kõikide meridiaanide ristumiskoht, seda punkti läbivad tähtsamad veresooned. Kui need on ummistunud, tekib energiablokeering, millega kaasnevad valud keha erinevates piirkondades


Bioenergeetiline massaaž on kooslus erinevatest  idameditsiini meetoditest: klassikaline massaaž, nõelravi, Gua Sha, Tuina, mokśa jpm.


Antud massaaž annab kogu keha süsteemile elujõudu, reguleerib ainevahetust, kõrvaldab energeetilisi blokeeringuid ja määrab koguni rakkude vahetumise kiiruse ja mooduse.
Kuigi pikem massaažikuur annab tuntavamaid tulemusi, on enesetunne pärast ühekordset protseduuri palju parem.


Lisaks massaažile aitab ka korditseps leevendada väsimust ja stressi. Korditseps on antioksüdantse toimega, mis aitab stimuleerida rakkude tootmist ja ainevahetust.


Populaarne toode väsimuse ja stressi vastu on Linchzhi FOHOW kapslid, millel on iseloomulik kahekordne summaarne efekt – nii linchzhi kui Hiina korditsepsi toime, mis tugevdab südant, kaitseb maksa, reguleerib vererõhku, alandab suhkrusisaldust veres, vähendab väsimust, aeglustab vananemisprotsesse, avaldab rahustavat toimet, parandab une kvaliteeti ja tugevdab keha.


Tegutse õigel ajal, enne kui on hilja

Вернуться к блогу